Wednesday, January 23, 2013

Fe-Kake, Cake-pops og Cupcakes med Fondant Blomster

Ferry-cake, Cake-Pops and Cup-cakes with Fondant Flowers
Dette var kakene til Ella's 5-års barnebursdagsfeiring, som ble holdet i begynnelsen av måneden.
Fe er veldig populært for tiden, og sjokoladekake er favoritten.
Lagde en haug av blomster av marshmallowfondant som jeg brukte på diverse kaker.
Flower Power! Blomstrende, ikke sant?
Og alle ville ha store blomster på kakestykket sitt, så greit å ha nok...


These were the cakes for Ella's 5th birthday celebration with her girl friends, which was held in the beginning of the month.
Ferry is very popular these days, and chocolate  cake is the favorite.
I made a bunch of flowers from marshmallow fondant that I used on the different cakes.
Flower power!
All the girls wanted BIG flowers on their piece of cake, so good that I had enough.
Cup-cakes må en jo ha:).
Vaniljecupcakes med hvit sjokolade-og-philadelphiaost krem
(jeg puttet 200gram philadelphiaost oppi denne kremen)
Got to have cup-cakes:).

Cake-pops laget av den delen av kaka som ble skåret bort da jeg skar ut vingene, og litt glasur, og smeltet sjokolade. 
Disse er alltid ekstremt populære, og forsvinner superraskt.
Se mer om cakepops i fjorårets bursdagsinnlegg med prinsessekake her og bilkake her


Cake-pops made from the part of the cake that was cut off when I cut out the wings, and some frosting, then frozen and dipped in smelted chocolate.
These are extremely popular, and disappears quickly.
More info about cake-pops in last years birthday post with princess cake here and car cake here.

Litt oppskrifter og fremgangsmåter:

Standard barnevennlig sjokoladekake oppskrift
Til en stor langpanne, ca 45×35 cm, kledd med bakepapir. NB! kaken hever godt
325 g smør
570 g sukker
5 egg
530 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
2 ts natron
55 g bakekakao
5 dl kefir

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn frem alle ingredienser og bring de til romtemperatur (la de sitte på benken i ca 30 minutter før baking)
Rør smør og sukker lyst og lett i en kjøkkenmaskin. Det skal bli veldig luftig og vil ta litt tid. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Begynn så å med å tilsette en tredjedel av kefiren til røra. Rør til alt er blandet. Om røra ser litt skilt ut, gjør det ingenting. Fortsett med å sikte inn ca en tredjedel av de tørre ingrediensene i smør og eggeblandingen. Rør godt sammen, men bare til alt er blandet. Ikke overarbeid røra. Fortsett så på samme måte med de siste to tredjedelene av kefiren og de tørre ingrediensene. Avslutt med den siste tredjedelen av det tørre. Bland til alt er vel blandet sammen og lett og luftig.
Hell røren i langpannen og stek til en kakepinne kommer ut ren. Avhenging av hvor høy langpanneformen din er, vil tiden variere, så du må bare følge med.
Steketemperatur: 175 grader. Steketid: ca 1 drøy time, men sjekk underveis.
Jeg dynket den ferdigstekte bunnen med melk, mens den enda var varm.


Barnevennlig Sjokoladeglasur 

300 g kokesjokolade, lys eller vanlig
1 dl fløte
150 g smør
noen dråper vaniljeessens eller evt vaniljesukker
ca 250-350 gram melis
100 g mykt smør

Finhakk sjokoladen og ha den i en en bolle. Varm opp fløten til kokepunktet, og smelt smøret i den varme fløten. Hell det varme over sjokoladen. Rør forsiktig. Fortsett å røre til det er glatt og ikke er klumper.
Ha i sjokoladeblandingen i kjøkkenmaskinen la stå til den er avkjølt. Kjenn på utsiden av bollen med hendene dine. Omtrent fingervarm er greit.
Tilsett så melis mens du pisker. Fortsett å tilsette litt og litt til du får ønsket smak og konsistens. Jeg liker at den blir så fast at jeg kan sprøyte topper med den i sprøyepose. Smak til underveis også, så ikke det blir altfor søtt…. Er den søt nok, men ikke stiv nok, setter du den bare på kjøl noen minutter, så blir den perfekt.

Glasuren blir stivere i kjøleskapet, men pass på å røre rundt hvis du har den på avkjøling og skal ha den i sprøytepose, så du ikke får klumper, for da blir ikke dekoren så vellykka.

Cup-cakes
Brukte jeg denne gode Vaniljemuffin oppskrifta fra Manuela her (ikke tørr:))
Og cream cheese frosting fra cacas her


Blomsterpynt i marshmallowfondant
Til Blomstene brukte jeg enkle blomsterutstikkere i 3 størrelser fra Wilton. Marshmallowfondant til blomstene lagde jeg etter oppskrift fra cacas her, men tilsetter ca. 100g mer melis enn oppskrifta for at den ikke skal bli så klissete. Så delte jeg deigen i 4 og tilførte fargedråper fra Wilton til 3 av de. Stakk ut blomster i forskjellige størrelser i de forskjellige fargene. Limte sammen de forskjellige lagene med en liten dråpe vann på fingertuppen. På noen pyntet jeg med litt myke perler fra Dr. Oetker. (Fås i vanlig supermarked). Disse kan lages lenge i forveien, og legges i frysen for oppbevaring.

Flowers from marshmallow fondant. Flower figures from Wilton, set of three.

Det har blitt mye baking her i huset den siste tiden.
Ha en god uke!
There has been a lot of baking here lately.
Have a nice week!

-Ingvild-

Tuesday, January 1, 2013

After Eight Brownie kledd med Sjokoladekrem for Nyttårsfeiring

After Eight Brownie dressed with Chocolate Cream for New Years


Godt Nyttår til alle som stikker innom!
Måtte det nye året bli fylt med glede, god helse, kjærlighet og alt som er bra!


Min nyttårskake er rett og slett en deilig After Eight fylt Brownie dvs. Brownie med et helt lag med After Eight sjokolade i midten (jeg brukte en liten eske), som er pyntet for anledningen med sjokoladekrem som inneholder en halv kilo sjokolade!
Ble lekker, men er faktisk veldig lett å lage.

Følg oppskriften til Passion 4 baking sin After Eight Brownie her
Og deretter putt i frysen minst 1 time, så er det enkelt å legge den på fat, og den har fått samla seg, sånn at den holder formen og ikke sklir ut selv om den er klissete inni. Denne kaka blir ikke tørr. Jeg stekte min i 40 min (15 min lenger enn i oppskriften, og den ble absolutt ikke tørr).

Sjokoladekremen
Mens kaka kjøler seg ned, lag sjokoladekremen til Manuela i Passion 4 baking som her
Denne kremen er himmelsk for sjokoladeelskere, men veldig mektig.
Skal du ha kremen gjennom en sprøytetupp, er det viktig at den er helt klumpefri, for et bra sprøyteresultat. Jeg blander derfor kakaoen med det kokende vannet etter at alt det andre er blandet sammen, og passer på at det ikke er noen klumper her, og tar gjerne i litt ekstra vann for å få en kremete konsistens. Pass også på at alt er romtemperatur før du blander det sammen, ellers blir kremen for rennende. Smøret bør også ha romtemperatur før piskingen begynner, og kan piskes lenge uten at det har noe å si. Happy New Year to Anybody who is visiting!
May the new year be filled with joy, happyness, good health, love, and everything good!

My New Year Cake is nothing less than an After Eight Brownie - meaning a Brownie with a complete layer of After Eight chocolates in the middle - topped with a delishious  chocolate cream containing half a kilo og chocolate!
It turned out really cute, but is actually easy to make!
Follow the recipe from Passion for Baking, Manuela here.
And thereafter put it for at least an hour in the freezer, then it is easier to put on a tray and gets more collected and doesn't float out, although it will still be sticky inside. This Brownie will not turn out dry, and I had to bake mine for 40 minutes (15 min. longer than the recipe).

Chocolate cream
While the cake is cooling down, make the chocolate cream of Manuela here.
If you will apply the cream with a tip, it is important that it will be smoothe and without lumps. I therefore mix the coacoa with the hot water after everything else is mixed, and add a bit more water to get the consistency nice and creamy. It is also important to cool everything down to room temperature before adding it to the cream.
Mens kaken er frossen, ta den ut av formen og legg den på fat, ta av bakepapiret.

While the cake is frozen, take it out of the form, put it on a serving plate, and remove the baking sheet.Smør ut et tynt lag med kremen på toppen og rundt sidene på kaka, så jevnt du kan.
Så trenger du en stor sprøytepose for minst mulig gris, og en Wilton 2d tupp. Dette kan du få kjøpt på Jernia eller Cacas, eller Hobbyhimmelen etc. Posene er resirkulerbare, og tuppen koster ca. 30-40 kr, og er veldig anvendelig til cupcakes også.

Fyll sjokoladekremen i posen (lurt å brette kanten av posen utover, for mindre gris på kanten), rist kremen lenger ned i posen, og det hjelper også til å få ut luftboblene fra kremen. Tvinn toppen av posen og hold den ene hånda her, og den andre hånda lett på posen lenger ned for å klemme ut kremen.
Rosetten: begynn i midten, hold tuppen veldig nærme kaka og hold den stille i 2-3 sekunder mens du klemmer ut krem, så løftes tuppen noe lenger ut fra kaka mens du fortsetter å klemme og begynner å lage en sirkel tett rundt midten mens du uten opphold fortsetter å klemme ut sjokoladekrem. Du stopper først å klemme når du har laget rosetten så stor du vil ha den. Jeg lagde minst 1,25 runde, alt ettersom hvor de skulle passe inn. Jeg begynte oppe på kanten hjørnet (siden siden av kaka er veldig lav), og lagde rosetter tett i tett rundt/langs hele kanten først.

Smear a thin layer of cream as evenly as you can on the top and sides of the cake. Then you need a Wilton 2d tip, and a large cream bag. Fill half of the cream into the bag, and shake the crem further down into the bag. This helps getting air out of the air bubbles of the cream. Twist the top of the bag and hold one hand here and one further down on the bag, for lightly squeezing the bag.
The rosette: start in the middle, holding the tip still for 2-3 seconds very close to the cake while squeezing out cream, then while continuing sqeezing, lift thetip a bit further away from the cake while making a sircle close around the middle. Only stop sqeezing when you have made the rosette as large as you want it. I made mine at least one and a quarter sirkle, depending on where I needed them to fit. I started at one of the corners, at de edge between the top and the side of the cake, since this cake has a low side, and first made rosettes all around the sides of the cake.
Så lagde jeg en runde oppå kaka, og til slutt en oppå de andre i hvert hjørne for litt mer dimensjon.
Rosettene mine er ikke spesielt perfekte, men det gjør ikke så mye, for helhetsinntrykket blir bra:). Så dette er noe nybegynnere kan klare. Her er en link til u-tube til hvordan du kan lage rosetter med 2d eller 1m tupp på cupcakes, så er det kanskje litt lettere å forstå.

Then I made onother round on top of the cake, and at the end and additional in each corner for some ekstra dimention. My rosettes are not particularly perfect, but it doesn't really matter, because the total impression will still be good:). So you can easily be a beginner and be able to do this. 
Here is a link to u-tube for how you can make these rosettes with a Wilton 2D or 1M tip, mabe easier to understand in a video.
Så pyntet jeg 2013 med store sølvkuler fra Freia, og små hvite perler fra Dr. Oetker strødde jeg over rosettene. 
Begge deler fås kjøpt på vanlig butikk.

Then I decorated 2013 with big silverpearls from Freia, and drisseled small white pearls from Dr. Oetker over the rosettes. You can buy both in normal supermarkets here in Norway.
Så en tur inn i kjøleskapet, gjerne over natta for at kremen skal stivne litt mer. Kaka blir ekstra god, da. 
Denne kaka holder seg mange dager i kjøleskapet og kan også fryses.
Kaka bør da ha stått noen timer i romtemeratur etter kjøleskapet før servering, sånn at kaka og kremen er myk og god.
Brownisen kan også serveres uten sjokoladekrem, med vaniljeis og friske bær, det er en mye mindre mektig variant, og er også helt fantastisk!

Then a while in the fridge for the cream to firm up. The cake can stay several days in the fridge, or in the freezer. Before serving, the cake should be in room temperature for several hours for the cake and the cream to be nice and soft.
You can also serve the Brownie without the chocolate cream, but with vanilla ice cream and fresh berries. Delishious!

Godt  & Søtt Nyttår til allesammen!
Mmmm....
Happy & Sweet New Year to Everyone!
Yammy....

-Ingvild-