Wednesday, February 8, 2012

Feiring på Menyen

Celebration on the Menu;


Av meg denne gangen, *glis*.
Har fått mye fint til bursdagen min i år :).
Og gleder meg spesielt til å bruke et gavekort på den fantastiske interiørbutikken Kamelon i Vennesla:).
og så er det lenge til neste bursdagsfeiring her i huset - helt til September.
Men det er kjempekoselig med bursdag!
Først vennefest, så familieselskap dagen etter.

Fikk lagd denne kjappe vimpelrekka av papir fra ei blokk med dekorativt papir fra Panduro.
Klippet ut like store trekanter, brettet over snora og stiftet fast på hver side med stiftemaskin.

Of me this time *grin*.
Got lots of nice gifts for my birthday this year :).
And I'm especially looking forwards to using a gift certificate in an interior store that I love; Kamelon.
But now it will be long untill the next birthday celebration in our house - until September.
But it is really nice having one's birthday celebrated!
First party with friends, and the next day family party.

I also made this quick row of flags made from decorative paper triangles, just attached to a string with staples.


Menyen
The menu

Var altfor dårlig på å ta bilder her...
Was way too bad at remembering to take pics here...

Velkomstdrink
Welcome drink

Malibu Bay Breeze
1 bottle Malibu Carribean rum
1 liter pineapplejuice
1 liter cranberrie juice
yaaammmmm.....

Masse kokkelering fra flinkeste mannen min på kjøkkenet;
Lots of cooking by my great husband;

Forrett/Appetizer

Burekas med kikertpure med safran og andre deilige krydderier

Burecas with chick pea pure with safran and other delishious spices and herbs

Hovedrett/Main


Indisk Karri med scampi, ris med nudler og mais, og ertepeis stekt i olivenolje med hvitløk, og Hjemmelaget nan-brød.
Oppskrift kommer seinere.
Indian Curry with scampi, rice with nudles and corn, and sugar snaps fried in olive oil with garlic, and home made nan-bread.
Recipe will come later.







Dessert/Desert

Diverse deilige kaker:). Og de var det jeg som stod for.
Vi er ikke kjent for lav-karb her i huset:).
A variation of deliscious cakes :). And those were my job.
We are not known for low carb in this house:).

Pavlova kake med granateple og jordbær
Pavlova er alltid en stor success. Pynt med frukt og bær etter eget ønske.
Jeg har ikke lagd den med granateple på før, men det blei veldig godt og forfriskende.
Anbefales på det varmeste!
Dette er dessuten ei kake som ikke tar så mye tid å lage, men den må steike en time.
Marengsbunnen kan fint lages dagen før et selskap og oppbevares i romtemperatur, og det er jo praktisk!
Oppskrift på Pavlova finner du her

Pavlova with pomegranate and strawberries
Pavlova is always a great hit. Decorate it with fruit and berries of your wish.
I haven't made it with pomegranate before, but it turned out very nice and refreshing. 
I warmly recommend it!
This is a cake that doesn't take too long to prepare, but it needs an hour in the oven. The marengue you can make the day befor a party, and leave in room temperature, and that is very practical!
Recipe for Pavlova you can find here


After Eight Brownies
Det er første gang jeg har lagd disse, og de var bare knallgode,
så det blir garantert ikke den siste!
Oppskrifta finner du her
Prøvde meg på å lage sjokolade krem roser med 104 tippen fra Wilton for første gang (Og det synes, haha...
-Absolutt ikke så lett. Må nok øve en hel del mer!:).
1B tippen fra Wilton som jeg egentlig skulle bruke, og bestilte fra cacas.no,
kom ikke fram i posten i tide, typisk...

It is the first time I've made these, but they were just amazing, 
so it will for sure not be the last!
You find the recipe here
I tried to make chockolate cream roses with the 104 tip from Wilton for the first time (and that shows, haha), but it was really not simple. 
The 1B tip from Wilton that I intended to use, and had ordered on line from cacas.no, didn't make it in time, so typical...



Cake-pops
av sjokoladekake og sjokoladekrem med knuste tørkede jordbær (absolute strawberries) inni, dyppet to ganger i hvit sjokolade mens de er totalt frosne.
Link til et tidligere innlegg jeg hadde litt om cake-pops finner du her

Of Chockolate cake and chockolate cream with krushed dried strawberries (a pack of absolute strawberries), and dipped twice in white chockolate while frozen, and sprinkled with sprinkles before dried. Link to an earlier piece I had about cake-pops you can find here



Mye kakerester igjen, men de forsvinner farlig fort! Hehe....
Huset ellers er i unntakstilstand - ryddig!
Kunne til og med ta noen bilder i stua:).
De kommer i et annet innlegg....

Ha en Fortsatt God Dag!
Have a Great Day, still!
-Ingvild-

Monday, February 6, 2012

Borddekking i Spisestua

Table setting in the Dining Room




Roser i små vaser, kongler og drivved.
Synes det blei koselig og vinterslig til mine bursdagsfeiringer denne helga.


Roses in small vases, pine cones and drift wood.
I thought it came out nice and winterish for my birthday celebrations this week-end.
























Fikk denne enorme, nydelige buketten med langstilkede roser av min kjære mann. 
Og dette er enda etter at jeg har tatt 9 roser til borddekorasjoner...
Kommer litt flere innspill i forbindele med feiringa utover i uka...

I got this enormous bouquet of long stem roses from my dear husband.
And this is even after I have taken 9 roses for table decorations...
There will be some more stuff about the celebration later this week...

Ha ei god uke!
Have a great week!
-Ingvild-

Wednesday, February 1, 2012

Bildevegg, Shabby Ramme & Sydd Hjertepynt

Photo Wall, Shabby Frame, & Sown Heart for Decoration



Denne bildeveggen består av sort hvitt bilder jeg har tatt på den gammeldagse måten, med sort-hvitt film, ingen redigering....
Det er noen av stedene jeg og/eller mannen har bodd
Den blei nesten ferdig allerede i sommer, 
manglet bare ei ramme, hvor jeg tenkte jeg skulle skrive litt tekst.
Tenkte at det skulle være ei ramme med kontrast til de sorte Ikea rammene.
Og når ingen ideer faller ned i hodet umiddelbart, kan ting fort ta veldig lang tid....


This wall consist of black and white photos that I have shot in the old fashioned way, with black and white film, no editing....
It is some of the places I and/or my husband have lived
The wall was nearly finished this last Summer, only missing a frame where I was thinking that I might write some text.
Thought about a frame that maybe would be in contrast to the black Ikea frames.
But when no ideas falls into my head immediately, things can easily take lots of time...



Fikk også kjøpt en benk som jeg fant i nærmeste butikk her på landet
- nemlig hos Janne's (aner ikke merke/leverandør, siden det ikke hang noen lapp på....).
Hadde kikket etter benk til ganga leeenge... 
Den har tom. litt oppbevaring i setet.
Lampa er "In House" og ble kjøpt på "Home & Cottage".
Benken har fått selskap av reinsdyrsskinnet som egentlig lå oppe i stua. 
Det var mannen som hadde gått til innkjøp av det - sååå fornøyd, var han. 
Likte det jo jeg også, da.
Men så tok det ikke lange tida før det havnet nede i ganga,
det røytet nemlig like mye som hundene..... Hår ooover alt!
Så nå får det lov til å røyte sammen med hundene i ganga....

I also found a bench in the nearest store here in the country - don't know its brand.
But we had been looking for one for a long time...
It even has storage in the seat.
The lamp "In House" was bought in "Home & Cottage".
The bench has got company of the reindeer skin that originally was lying in the living room. 
My husband bought it, and was sooo pleased.
But then it started shedding just as bad as the dogs... Hair everywhere!
So now it can shed together with the dogs in the hallway....




Shabby Ramme
Shabby Frame

Her om dagen fikk jeg plutselig inspirasjonen over meg til å fikse opp ei ramme, og skrive litt tekst.
Har begynt å bli litt glad i farger igjen.
Og er glad i forskjellige blå og turkise varianter. 
Og litt rustikk/ Shabby Chic stil...

(Har fått med meg nå rett etterpå at blå er veldig på vei inn nå. 
Flaks! Hehe..., 
og jeg som har flere ting som har blitt gjort i lyseblå. Vent å se!:))


The other day I suddenly got inspired to do a make-over of a picture frame, and write a few words.
I started liking colors in the interior again.
And I like different blues and turqouise variations.
And a bit rustic/Shabby style...

(Right after I had done it, I learned that blue is on its way in now.
Lucky me! 
And I even have some more things that I have done light blue. Wait and see!:).)


En 13 år gammel treramme som jeg har hatt liggende. 
Utrolig hva jeg sparer på lenge...

A 13 year old wooden frame that I had saved unbelievably long....


 Ett lag med den lyseste akryl fargen, 
så en blanding av alle tre fargene litt sporadisk rundtforbi på rammen.

A layer of the lightest acrylig gray/blueish color, 
and then a mixture of all three colors a bit here and there on the frame.



La malingen tørke litt, så tørk forsiktig over med litt tørkepapir (...logisk ikke sant:)..). 
Har malinga tørka for mye, kan du gå forsiktig over med litt sandpapir, 
eller prøve å bløte den litt opp igjen med litt vann på penselen før du prøver igjen.


Let the paint almost dry, then wipe carefully with a bit of paper towel the places where you want the wood to shine through.


Og så litt tekst. 
Skriver som regel for frihånd, 
men linjer alltid opp med blyant hvor bunnen og toppen av de små bokstavene skal være, 
og skriver først bokstavene forsiktig med blyant,
og går så over med tusj, 
og visker bort blyantlinjer og streker etter at tusjen har tørka ordentlig.
 

And some text.
I usually write by hand,
but always make lines with a pencil where I want the top and the bottomof the small letters should be,
and then I first write the letters by pencil, and secondly with a marker,
and when the marker has dried completely, 
erase the pencil marks.



Ella og jeg har sydd oss hvert vårt hjerte
Ella & I sowed a Heart each


Mitt blei sydd på symaskinen.
Mine was done on the sowing machine


Ellas ble først sikksakket på symaskin av meg, 
og deretter sydd med broderitråd/tynt bomullsgarn for hånd.

Ellas was first zig-zagged on the sowing machine by me, 
and thereafter sown with embroidery thread/thin cotton yarn by hand.





Stria med mønster på er fra Stoff og Stil. 
Ellas første syprosjekt!
Hun var ikke helt fornøyd med fargevalget,
så jeg måtte love henne at hun skulle få sydd noen rosa noen til rommet sitt seinere...

I begynnelsen trengte hun hjelp til å stikke inn nåla,
og etterhvert bare vise henne hvor hun skulle stikke det,
og mot slutten av hjertet gjorte hun det selv.
Flinke jenta mi som akkurat fylte 4!
Hun har vel litt å leve opp til....mamma sydde/syr masse og min mormor var sydame....hehe...
Jeg sikksakket med symaskinen rundt de to delene før hun begynte å sy med opp og ned sting.

The textile is from Stoff og Stil
Ellas first sowing project! My amazing girl who just turned 4!
She was not really pleased with the choise of color, 
so I had to promise her that she will be allowed to sow something pink to her room at a later occation...



Å sy hjerter er veldig lett.
En liten instruksjon hvis du ikke har gjort det før;

Sowing hearts are very easy. 
A little instruction in case you haven't done it before;








Lurt å sikksakke rundt kantene på strie, for at det ikke skal rakne.
Skal du sy dem sammen på symaskinen legg de rette mot rette, og sy med små rette sting gjerne 1,5 for at det ikke skal rakne forbi sømmen. La det være igjen et lite hull på ca. 7 cm som du vrenger hjertet ut gjennom. Sy igjen med små sting for hånd etter at du har puttet bomull eller vatt inni som fyll.

Smart to zig zag arount the edges for it not to unravel.
If you are sowing it on the sowing machine only, put the pattern sides towards one another, and sow with small straight stiches (If you use 1.5 or smaller, it prevents it from unravelling past the seem).
Leave approximately 7 cm or a bit more that you can inside out the heart through. Fill the heart with cotton wool, and close the opening with small handsown stitches.



Ha en Fortreffelig Onsdagskveld!
Have a Excellent Wednesday Evening!
-Ingvild-

Sunday, January 29, 2012

Primula, Sviblene mine, og Amaryllis.

Skikkelig deilig med noen fargeklatter etter at all julepynten forsvant.

Synes det ble så oppfriskende med rosa i hus da vi feiret Ellas bursdag,
at jeg lot plastduken jeg kjøpte på Stoff og Stil til 25 kr/m (!) bli liggende litt lenger...
(Tenkte i utgangspunktet at det kan være sånn jentebursdag-duk,
eller uteduk på sommeren hvis vi blir lei av den andre...)
Mannen hadde ellers hatt innvendinger mot altfor feminint interiør,
men det ser ut som det går greit, enn så lenge. 
Snart blir han vant med det, og slutter å legge merke til det (hihi...).
Tror han også synes at huset blei tamt og fargesløst etter all julepynten forsvant....
Så da er det bare å slå til:)...


Primula


Så nå har enda mer rosa blitt sneket inn... rosa Primula.

Har noen hagevarianter av Primula i hagen, nemlig aurikkel, som kom med hagen,
og det er ikke alle fargekombinasjoner jeg er like glade i.
De er veldig spreke i fargene. 
Min tante har et enormt utvalg i sin hage,
med uendelige fargekombinasjoner som hun har sådd. 
Og de er helt fantastiske!
Trodde ikke en så fargerik hage kunne være fin.
Men hennes er helt utrolig!
Skal se om jeg kan få tatt noen bilder hennes fantastiske hage til våren. 
Hun har virkelig en fargeeksplosjon av en hage på våren!


Men disse Primulaene her, synes jeg passet fint inn hos oss,
selv om vi har et ganske nøytralt og "naturlig" interiør. 
Plantet de i ei avlang potte fra Upstairs.

Primula kommer av ordet ”primus” som betyr først.
Og de er valgt til Månedens blomst i Januar av Opplysningskontoret for blomster og Planter.
De har faktisk vært populære siden Victoriatiden.

Noen tips  fra Opplysningskontoret for blomster og Planter:
    Plasseres lyst, men ikke direkte sollys
    Lar du planten stå kjølig, står den lengre
     Holdes jevnt fuktig, men unngå at planten blir stående i vann
     En svak gjødseldose kan gis annen hver uke i blomstringstiden.


    Sviblene


    Sviblene som jeg plantet i potter som løk, blomstrer også nå,
    og jeg har planta de om i melkespannet til mormor.




    Sviblene jeg plantet i svibelvasene blomstret allerede i romjula.
    Både disse og de jeg plantet i potte fikk 2-3 uker i kjelleren før jeg tok de opp i stua. 
    Men disse blomstret betraktelig raskere enn de i potte (selv om de i potte blei planta ei uke før).
    Synes de i vasene tok seg ekstra godt ut:). Så det blir garantert gjort neste år også.












    Amaryllis

    Og bare et par bilder av den nydelige Amaryllisen som blomstret hele juleuka (flaks...). 
    Denne dyrket jeg ikke frem, men kjøpte som spirende løk ferdigplantet i potte. 
    Når de blir for lange og begynner å bøye seg, kutter jeg de rett og slett av, og putter de i en vase. 
    Kluet med løk er egentlig at en skal vanne løken sånn at den får etablert røtter. 
    Men når den har begynt å spire, hvertfall mer enn 2-3 cm, så skal de mer eller mindre ikke ha mer vann før de er i blomst, for ellers blir de så utrolig høye, og ender opp med å bøye seg = ikke så dekorativt. 
    Da kutter jeg de av og setter de i vase istedenfor:). 
    Har det som regel med å glemme å ikke vanne de ferdigkjøpte når de kommer i hus, etter at jeg har planta de....









    Ha en fortsatt blomstrende helg!
    Have a still blossoming week-end!
    -Ingvild-








    Friday, January 20, 2012

    Prinsessekake, Kake på Pinner & Prinsessekrone av Ståltråd og Perler

    Princess cake, Cake-pops, & Princess Crown made from Steel Wire and Pearls



    Ja, vi har hatt prinsessebursdag.
    Rosa, rosa og rosa.... Høy rosafaktor hos denne prinsessa.
    (Og takket være min mann, snek Hello Kitty seg inn også....)
    Ella blei 4 år
    Og det måtte selvfølgelig også feires med vennene hennes også!

     Yes, we had princess birthday party!
    Pink, pink, pink.... This princess loves her pink.
    (And thanks to my husband, Hello Kitty also snuck in....)
    Ella turned 4 years old
    And that off course that had to be celebrated with her friends as well.






    Prinsessekake med marshmallow fondant (min prinsesse liker ikke marsipan...) var på sin plass.
    Tror jeg trygt kan si at jeg har oppgradert på kakefronten siden i fjor.

    Princess cake with marshmallow fondant. 
    I think I dare to claim that I have upgraded my cake baking skills since last year.


    ...Og måtte bare teste ut å lage "Cake-pops", sjokoladekake på pinne. Blei de ikke supersøte?
    Og knallgode!
    Og slo virkelig an blant barna.
    Og de kan lages av sjokoladekakerester!

    ...And just had to test out making these supercute "Cake-pops".
    They tasted great!
    And they were a big hit with the kids.
    And you can make them from chocolate cake left overs!


    Og marshmallows på pinner. Fikk den ideen fra Hilde.
    Når jeg først var i gang med å dyppe cake-popsene i sjokolade....

    And marshmallow-pops, 
    when anyway I was dipping the cake-pops in smelted chockolate....
    I got that idea from Hilde.


    Mannen lager alltid skikkelig gode og seige chockolate chip cookies.
    De slår alltid godt an....
    Rosinboller ble det også, men de glemte jeg å ta bilde av....

    And my husband always makes really tasty and chewy chockolate chip cookies.
    They are always a hit....
    I also made sweet raisin buns, but I forgot to take pictures of them...



    Og selvfølgelig rosa blomster til den lille prinsessa.....

    And off couse pink flowers for the little princess....








    Og krone, som seg hør og bør for en ekte prinsesse!
    Lagde jeg av ståltråd og perler.

    And a crown, which off course all real princesses should have! 
    I made from steel wire and pearls.


    Og ei strålende fornøyd jente!

    And an extreemely pleased girl!


    Til familiebursdagen laget jeg Vintage kaken til Manuela (Passion 4 baking).
    Ble den ikke søt? (Måtte jo teste ut kakedekoreringssettet fra Wilton som jeg fikk til jul!)
    Den var supersøt....
    Og Rosa..... Og 4 lag!
    Synes jeg hadde vært sååå flink,
    ...men det var inntil jeg lagde prinsessekaka!
    Da synes jeg hvertfall jeg hadde vært flink! (Første gang, altså, med andre ord!)

    For the family celebration of Ellas birthday I made this Vintage Cake of Manuela (Passion 4 baking). 
    Didn't it turn out sweet? (I had to test out the cake decoration set from Wilton, that I got for Christmas!)
    It was super-sweet...
    And pink.... And 4 layers!
    I was so proud, 
    ...but that was untill I made the princess cake!
    Then I was even prouder! (First time, ...needless to say!)


    Fremgangsmåter og Oppskrifter;
    This is how they were done;


    Prinsessekaka
    Princess cake














    Prinsessekake videoinstruksjoner - masse flotte tips her!
    Princess cake video instructions - some really nice tips, here!


    Den er ikke vanskelig å lage, men beregn massevis av tid....
    It is not hard to make, but calculate plenty of time! Much more than you think you will need.....


    Jeg brukte en bolle og liten kakeform med like stor diameter (flaks...:) ). 
    I etterpåklokskap ville jeg fylt mer av røra i kakeforma, og mindre i bollen. Kunne hatt dobbelt så mye i kakeforma som jeg hadde ( og heller dele den i to lag, i stedenfor ikke dele, som jeg gjorde), for den i bollen tok evigheter med å bli gjennomstekt i midten, men ikke på sidene... Den ble delt i tre lag, og kunne da heller vært lavere og blitt delt i to, så hadde den blitt jevnere stekt 
    (og ikke sett ut som en vulkan - det er ikke dokumentert med bilde, men ta meg på ordet!). 
    Men har hørt i ettertid om stekepinne som settes i midten av formen, 
    og har tenkt at ellers sånn formkakeform må være en god ting - er jo allerede hulet ut midten...
    Det finnes dessuten prinsessekakeformer fra Wilton, hvis en har tenkt å lage mange av disse...

     I used a bowl and a small kake form with the same diameter. 
    If I had done it again, I would have filled more of the batter in the cake form, and less in the bowl. It would have been better if I would have had twice as much in the cake form as I did (and rather divided it into two layers instead of just leaving it as one, as I did), because the one in the bowl took forever to get baked through, except for on the sides... It was divided into three layers, but could rather have been lower and thereby baked more evenly, and then split into two layers only. 
    But if you are planning on making a lot of these, maybe it is worth investing in a princess cake form from Wilton....




    Her står den alene, ferdig stekt, og venter på sin bedre halvdel som aldri blir ferdig... Minst en hel time tok det!
    Lurt når en skal dele i lag, at kakebunnen er helt nedkjølt og etterpå settes ca. 10 min i frysen.
    Da går det som en drøm...

    Here it is, alone, waiting for its better half, that never gets baked through....
    It is smart that before cutting a layer, let the cake cool down completely, and put it in the freezer for about 10 minutes. They it is much easier to make a nice layer.


    Den delen av Barbie dukka som skal ned i kaka blir surret inn med plastfolie.

    The part of the Barbie doll that will be put into the cake, is covered wit plastic foil.


    Når lagene er kuttet, grav ut et lite hull i midten av hvert lag, og legg kakebunn og sjokoladekrem lagvis (eller noe annet, hvis du heller ønsker det), og dekk med ett tynt lag sjokoladekrem som jevnes ut ved å dra siden av et A4 kopi ark oppover sidene på kaken. Sett i frysen i ca. 20 min, deretter putt Barbiedukka i midten og ta på resten av sjokoladekremen, sånn at det blir et tykt lag rundt Barbiedukken fra hoftepartiet/livet og nedover på resten av kaka (frysingen gjør at kakedelene ikke glir så lett, og at det er lettere å ta på nytt lag). Sett så i fryseren i ca 2 timer.
    Så er kaken klar til å dekoreres.

    When the layers are cut, dig out a little hole in the middle of each layer to give space for the inserting of the dolls legs, and put cake layer and chockolate frosting layer, cake layer and so on...
    and cover the whole "dress" with a thin layer of the chockolate frosting, evening it out by pulling the side of a sheet of A4 copy paper up the sides of the cake. Freeze for approximately 20 minutes, thereafter place the Barbie doll in the middle, and add the rest of the chockolate frosting in a thick layer from the waist/hip and down the dress. Again evening it out with a sheet of paper. Freeze for aproximately 2 hours. (The freezing makes the cake more stable and much easier to put on new layers). 
    Then the cake is ready to be decorated!



    Standard Sjokoladekake oppskrift. Jeg lagde dobbel oppskrift.
    A standard child friendly Chockolate cake recipe. I made a double portion.


    Kjempedeilig Sjokoladekrem. Jeg lagde dobbel oppskrift.
    Delicious Chockolate Frosting. I made double portion.


    Jeg lagde en porsjon. Men etter anbefaling fra ei klassevenninne som lager de utroligste kakene, puttet jeg i nesten ei hel pakke (500 gram) og sparte litt til å ha på undersiden når jeg kjevlet ut. 
    Jeg puttet i litt rosa farge før jeg begynte å blande det sammen. Det var perfekt porsjon fondant til prinsessekaka mi. Hadde tom. litt til overs... 
    (Ungene elsket den, og begynte etterhvert å snik-rive den av kaka -  tatt på fersken!.....hehe...)
    Jeg la deigen i en plastpose som jeg lukket. Deigen var like god dagen etter. 
    Før jeg begynte å kjevle den ut, delte jeg den i to. Den største til kjoleskjørtet (denne blei kjevlet så rund som mulig, helt til diameteren var dobbelt så lang som høyden på skjørtet, laget så en T i midten av det, stor nok til at jeg kunne trekke skjørtet over hodet og kroppen på dukken), og en liten del til korsett, belte og blomsterdekor. 
    Eventuelle sprekker/rifter, og skjøter kan en bare pynte med blomster ol.
    Så lenge sjokolade kremen er frossen, 
    er det lett å pynte og justere uten at kjolen blir full av sjokoladekrem.
    Men lar du den stå natta over i frysen før du begynner å pynte den (som meg....), så pass på at det er nok timer til festen begynner at kaka får tid til å tine etter at den er pynta (ikke som meg, hehe... min pynta i siste liten).
    Det tok tid å kjevle den ut, men den satte seg ikke fast og ble stygg, selv om den ble kjevlet veldig tynn.

    I made one portion, which was enough for my cake. But I was recommended by a friend who makes the most increadible cakes, to add almost 500 grams instead of 300, but I saved a tiny bit to put underneath the dough when flattening it out. I added some pink coloring before I started to mix it together.
    (The kids loved it, and started sneak tearing it off the cake - cought in the act!...haha...)
    I put the dough in a plastic bag that I sealed, and it was just as good the day after, when I was going to use it. Before I stared rolling it out with a rolling pin, I split it into two parts, a small one for the corset, belt and flower decor, and a big one for the skirt of the dress (I rolled it out as round as possible, untill the diameter of the circle was twice as long as the hight of the skirt, and made a T in the middle, big enough for the skirt to be pulled over the head and body of the doll).
    Tears you can cover up with flower decor. As long as the chockolate frosting is frozen, it is easy to decorate the cake, and not getting full of chockolate marks on it.
    If you leave the cake in the freezer over night before decorating it (like me...), make sure to leave enough hours after the decorating is finished for it to be able to defrost before the party starts (not like me.... who decorated it last minute....)


     Disse søte blomsterformene fra Wilton gjør at blomstene ser ganske proffe ut. De selger noen av Wilton sine produkter på Panduro og Jernia.

    Cute cutting shapes of Wilton makes the flowers look relatively professional.



    Cake på pinne
    Cake-pops



    Jeg brukte restene som jeg hadde skåret av for å få jenvne lag til prinsessekaka før den blei montert, samt midten som måtte hulles ut for å stikke nedi Barbiedukka.
    Jeg smuldret det, og blandet det med litt av den deilige sjokoladekremen til prinsessekaka.
    Formet små baller (blir de litt for store vil sugerøret bøye seg når de står eller blir holdt (også selv-erfart...)), og satte de på et brett. Stakk så tykke sugerør i midten, og puttet i frysen over natta.
    Så dyppet jeg i smeltet lys kokesjokolade (200 g med 2 ss flott matfett, for litt smidigere konsistens)
    og drysset over strøssel med ei gang. (Sjokoladen størkner fort siden de er frosne).
    Og fikk da dyppet en haug med marshmallows i samme slengen...
    Konklusjon; alt som var på pinne var knallgøy!


    I used cut offs from the princess cake layers, before it was mounted, and the middle that had been cut out for the Barbie doll to fit.
    I smouldered it and mixed it with some of the delishious chockolate cream for the princess cake.
    I shapet it into small balls (if you make them too big, the straw will bend (self experienced...)), put them on a tray, put a thick straw in the middle, and left it in the freezer over night.
    Then I dipped it in smelted chockolate(mixed with a bit of vegetable stock (200g of cooking chockolate pluss 2 table spoons of vegetable stock) to make it smoother, and sprinkeled sprinkles over it while wet (it dries quickly due to the frozen cake). And then I dipped a bunch of marshmallows while I was at it... And this way finished up the smelted chockolate.
    Conclusion; Anything on a stick is fun!





    Og her er mange forskjellige til inspirasjon:
    And many more for inspiration:



     Prinsessekrone av Ståltråd og Perler
    Princess Crown from Steel Wire and Pearls







     Jeg brukte 3 forskjellige tykkelser av ståltrådene, samt blomstertråd for å feste de store perlene på taggene. Først laget jeg en ring av den tykkeste ståltråden. Den var like stor som omkretsen på barnets hode.
    Perlene rundt ringen er i forskjellige størrelser og ble tredd på en litt tynn ståltråd, som etterpå ble tvunnet rundt ringen. Det er lurt med ei avbitertang, og ei tang en kan bruke til å tvinne ståltråd endene med.

    I used 3 different thicknesses of the steel wires. In addition I used  flower wire to fasten the big pearls on the points. 
    First I made a ring of the thickest wire, as big as the circumcize of the childs head.
    The pearls around the ring are in different sizes and was thread on a bit thin steel wire, and thereafter twisted around the ring.





    Håper jeg har klart å inspirere litt!
    I hope I have been able to inspire you a little!

    God Helg, Allesammen!
    Have a great Week-end Everybody!
    -Ingvild-