Sunday, March 20, 2011

Pasta Linguine med Scampi

Dette er resultatet av min manns kokkelering på kjøkkenet, som han selv har satt sammen. Og jeg og Ella nyter.....Og jeg desperat prøver å skrive ned hva og hvor mye han putter oppi!

Du trenger:
500 g rå scampi uten skall
2-3 pressede hvitløk uten fedd
4 ss fersk hakket koreander el. persille
salt, orange pepper (Santa Maria)
7 ss sitronsaft
ca. 150 ml tørr hvitvin
ca. 5 ss olivenolje 
350-500 g linguine pasta (evt. spaghetti)
revet parmesan

Scampiene skrelles (evt. la en liten haletipp med skall være igjen), og stekes i smør. Snus og stekes på den andre siden så fort scampiene får en fin orangeaktig farge. Tas deretter ut av stekepannen.
Fres hvitløk i resterende smør, samt tilsatt olivenoljen. Tilsett sitronsaften og smak til med salt, og orange pepper. Tilsett urtene og hvitvin og gi et lite oppkok (men ikke kok bort hvitvinen). Test smaken! Den skal være relativt konsentrert for å gi nok smak når den blandes med pastaen. Tilsett scampiene og ta fort av platen (overkokte/stekte scampi blir seige). La trekke et par minutter, og bland deretter sammen med den ferdig kokte pastaen i ei stor bolle. Strø gjerne litt ferske urter på toppen, samt parmesan etter eget ønske.

Vel Bekomme!


Nytes gjerne sammen med et glass hvitvin: 

Pasta Linguine with Scampi

This is the result of my husbands cooking skills. And Ella and I just enjoy....! And I desperately try to write down what and how much he is adding.....

Here is what you need:
500 g peeled raw scampi
2-3 pressede garlics (cloveless)
4 tbls chopped fresh coreander (or parsly)
salt, orange pepper
7 tbls lemon juice
ca. 150 ml dry white wine
ca. 5 tbls olive  oil
350-500 g linguine pasta (or. spaghetti)
ground parmesan

Fry the scampies in butter. Flip over and fry on the other side as soon as they get a nice orangy color. Remove from the frying pan.
Fry the garlic in the left over butter, and added olive oil. Add the lemon juice, salt, and orange pepper. Add the herbs and white wine, and bring to a boil (but don't let the wine evaporate). Taste! The flavors should be relatively concentrated to still give good flavour when mixed with the pasta.) Add the scampies, and remove the pan from the heat. Let sit for a couple of minutes, and thereafter add to the ready boiled pasta in a big bowl. You may add some more fresh herbs on the top, and some ground parmesan.


Bon apetite!

No comments: