Sunday, July 31, 2011

Blomstring midt i, og siste halvdel av Juli


Kaprifol til høyre. Denne fyller hele hagen på forsiden av huset med deilig blomsterlukt. Scented Kaprifol to the right, fills the whole front garden with a wonderful scent.

Kaprifol. Blomstrer utover hele høsten, og lukter fantastisk. Bærene som kommer på senhøsten ser litt ut som bjørnebær, og er giftige.Blossoming for a long time, and the scent is amazing. The berries that will come in the fall looks a bit like blackberries, but are poisonous.En enslig lilje stengel... Men denne var jo nydelig i motsetning til de knalloransje. A lonely lilly.


I skråningen mot veien:
Down facing the road:
En haug med flotte blåklokker som det er flaks jeg ikke lukte vekk i vår, da jeg var usikker på om det var ugress. Er endel av det i en gammel hage..... Første gang jeg har lagt merke til dem nå. Lukcily I saved these in the early spring. I thought they were weeds. I didn't notice them last Summer, but they are pretty...
En rosebusk.... Klipte de helt ned for 1,5 år siden, så ut som et buskas, og trodde det var nyperoser....Nå ser de riktig så frodige ut.  Kan se ut som nellikroser eller noe sånt. A rosebush....I cut it down completely 1,5 year ago because it looked so messy, so last Summer I didn't notice it...
I det nye bedet som jeg lagde i mai, ved å ta bort en blomsterbrønn:

Denne blå krypklokken, 'Campanula Portenschlagiana', har blitt stor og fin i forhold til så liten som jeg fikk den i minipotte. Fin lav staude som kanteplante. Kjøpt hos Bakker. This low perennial has become nice and lushious compared to how I received it in the beginning of May. From Bakker.
Denne lavendelen fikk jeg av min tante fra beddet hennes i mai, der sprer de seg så veldig. Greit for meg... Den har blitt veldig frodig.  I got this lavender from my aunts flower bed in May, it has become very lushious.


En eller annen geraniumstaude, kan jeg se på bladene....Fikk den fra  min tantes hage i midten av mai, og den har blitt kjempestor. This is some kind of Geranium perennial, I can tell from its leaves. I got it from my aunts garden in the middle of may, and it has grown enormous.


Denne stauden, Veronica Spicata, har blitt så utrolig stor og flott på kun en mnd. og blomstrer fremdeles.Kjøpte den på Oddernes/Hageland i litt stor potte, og selv om det er litt dyrere, så blir de utrolig store og flotte, så absolutt verd det istedenfor å kjøpe 2-3 små. This beautiful perennial has grown so big and beautiful in just one month, and is still blossoming. I bought it in a bigger pot than the usual small ones, and when I see how it has grown, I think it was absolutely worth it instead of buying 2-3 small ones.


Noen gamle krypere, som ikke er favoritter, men som får stå å fylle opp litt plass litt til...
Disse gammeldagse lave bunndekkende staudene er absolutt ikke mine favoritter, men sommerfuglenes.... Men jeg lar de stå som fyll foreløpig.... Thise old fashioned perennials low perennials are absolutely not one of my favorites, but the butterflies'...But I leave them as fill-in for now.
De er virkelig sommerfugl magneter. They are real butterfly magnets.
2 comments:

Hilde said...

Så fint det blomstrer i hagen din :) Jeg har også en gammel hage, med flere av de samme staudene du har. Det er spennende å eie en gammel hage, og noen ganger kan man finne fine blomsterskatter.
Nellikrosa har litt unnselige roser, men den skal ha pluss for lang blomstringstid og minimalt behov for stell.
Veronica spicata var veldig fin! Og så herlig med sommerfuglbesøk :)
Klem

marit´s,,, said...

Her er det mye jeg kjente igjen.
Kaprifolien min blomstrer nesten ikke i år for jeg klippte den ned i våres ,håper den kommer sterkere tilbake neste sommer,,den har så fine blomster,,
Så mange fine blomster og farger ,kos deg i hagen.
Marit.