Wednesday, January 23, 2013

Fe-Kake, Cake-pops og Cupcakes med Fondant Blomster

Ferry-cake, Cake-Pops and Cup-cakes with Fondant Flowers




Dette var kakene til Ella's 5-års barnebursdagsfeiring, som ble holdet i begynnelsen av måneden.
Fe er veldig populært for tiden, og sjokoladekake er favoritten.
Lagde en haug av blomster av marshmallowfondant som jeg brukte på diverse kaker.
Flower Power! Blomstrende, ikke sant?
Og alle ville ha store blomster på kakestykket sitt, så greit å ha nok...


These were the cakes for Ella's 5th birthday celebration with her girl friends, which was held in the beginning of the month.
Ferry is very popular these days, and chocolate  cake is the favorite.
I made a bunch of flowers from marshmallow fondant that I used on the different cakes.
Flower power!
All the girls wanted BIG flowers on their piece of cake, so good that I had enough.




Cup-cakes må en jo ha:).
Vaniljecupcakes med hvit sjokolade-og-philadelphiaost krem
(jeg puttet 200gram philadelphiaost oppi denne kremen)
Got to have cup-cakes:).





Cake-pops laget av den delen av kaka som ble skåret bort da jeg skar ut vingene, og litt glasur, og smeltet sjokolade. 
Disse er alltid ekstremt populære, og forsvinner superraskt.
Se mer om cakepops i fjorårets bursdagsinnlegg med prinsessekake her og bilkake her


Cake-pops made from the part of the cake that was cut off when I cut out the wings, and some frosting, then frozen and dipped in smelted chocolate.
These are extremely popular, and disappears quickly.
More info about cake-pops in last years birthday post with princess cake here and car cake here.





Litt oppskrifter og fremgangsmåter:

Standard barnevennlig sjokoladekake oppskrift
Til en stor langpanne, ca 45×35 cm, kledd med bakepapir. NB! kaken hever godt
325 g smør
570 g sukker
5 egg
530 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
2 ts natron
55 g bakekakao
5 dl kefir

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn frem alle ingredienser og bring de til romtemperatur (la de sitte på benken i ca 30 minutter før baking)
Rør smør og sukker lyst og lett i en kjøkkenmaskin. Det skal bli veldig luftig og vil ta litt tid. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Begynn så å med å tilsette en tredjedel av kefiren til røra. Rør til alt er blandet. Om røra ser litt skilt ut, gjør det ingenting. Fortsett med å sikte inn ca en tredjedel av de tørre ingrediensene i smør og eggeblandingen. Rør godt sammen, men bare til alt er blandet. Ikke overarbeid røra. Fortsett så på samme måte med de siste to tredjedelene av kefiren og de tørre ingrediensene. Avslutt med den siste tredjedelen av det tørre. Bland til alt er vel blandet sammen og lett og luftig.
Hell røren i langpannen og stek til en kakepinne kommer ut ren. Avhenging av hvor høy langpanneformen din er, vil tiden variere, så du må bare følge med.
Steketemperatur: 175 grader. Steketid: ca 1 drøy time, men sjekk underveis.
Jeg dynket den ferdigstekte bunnen med melk, mens den enda var varm.


Barnevennlig Sjokoladeglasur 

300 g kokesjokolade, lys eller vanlig
1 dl fløte
150 g smør
noen dråper vaniljeessens eller evt vaniljesukker
ca 250-350 gram melis
100 g mykt smør

Finhakk sjokoladen og ha den i en en bolle. Varm opp fløten til kokepunktet, og smelt smøret i den varme fløten. Hell det varme over sjokoladen. Rør forsiktig. Fortsett å røre til det er glatt og ikke er klumper.
Ha i sjokoladeblandingen i kjøkkenmaskinen la stå til den er avkjølt. Kjenn på utsiden av bollen med hendene dine. Omtrent fingervarm er greit.
Tilsett så melis mens du pisker. Fortsett å tilsette litt og litt til du får ønsket smak og konsistens. Jeg liker at den blir så fast at jeg kan sprøyte topper med den i sprøyepose. Smak til underveis også, så ikke det blir altfor søtt…. Er den søt nok, men ikke stiv nok, setter du den bare på kjøl noen minutter, så blir den perfekt.

Glasuren blir stivere i kjøleskapet, men pass på å røre rundt hvis du har den på avkjøling og skal ha den i sprøytepose, så du ikke får klumper, for da blir ikke dekoren så vellykka.

Cup-cakes
Brukte jeg denne gode Vaniljemuffin oppskrifta fra Manuela her (ikke tørr:))
Og cream cheese frosting fra cacas her


Blomsterpynt i marshmallowfondant
Til Blomstene brukte jeg enkle blomsterutstikkere i 3 størrelser fra Wilton. Marshmallowfondant til blomstene lagde jeg etter oppskrift fra cacas her, men tilsetter ca. 100g mer melis enn oppskrifta for at den ikke skal bli så klissete. Så delte jeg deigen i 4 og tilførte fargedråper fra Wilton til 3 av de. Stakk ut blomster i forskjellige størrelser i de forskjellige fargene. Limte sammen de forskjellige lagene med en liten dråpe vann på fingertuppen. På noen pyntet jeg med litt myke perler fra Dr. Oetker. (Fås i vanlig supermarked). Disse kan lages lenge i forveien, og legges i frysen for oppbevaring.

Flowers from marshmallow fondant. Flower figures from Wilton, set of three.









































Det har blitt mye baking her i huset den siste tiden.
Ha en god uke!
There has been a lot of baking here lately.
Have a nice week!

-Ingvild-

2 comments:

hjertemynthe said...

Wow så flink du er! Det ble rene kunstverkene, og smakte sikkert helt fantastisk også! Takk for beskrivelse og bld av fremgangsmåten, da har jeg lært noe nytt i dag også ;)

Hilde said...

Ojoj, så flink du er til å bake! Nydelig dekorert :)
Tenker dette var veldig populært hos bursdagsgjestene.