Thursday, October 14, 2010

Kul Jentebukse


Denne superkule og søte buksa, blei sydd av lilla babycordfløyel (veldig myk og god) med mørkelilla prikker fra Stoff og Stil, med lyseblå runde posete lommer i babycordfløyel med lilla kant, og 6 applikerte kronblader til blomst i forskjellige farger i baken, sydd fast med vanlig rett søm, et par runder (PS! Sy med mindre enn 1,5 i stinglengde, så rakner de ikke selv om en ikke kanter stoffet). Lilla kant i livet med regulerbar strikk i den bakre delen, og bred lilla kant rundt ankelen med tre strikk sydd fast mens strukket, med sikksakksøm. 

Jeg gjorde det nok litt unødvendig komplisert i livet og rundt ankelen. Det tok mye tid, og vet ikke om det var verdt det.... 
Jeg brukte ikke ferdig mønster, men la over ei bukse Ella hadde, men gjorde den bredere og lengre siden jeg ønsket en større størrelse. (To bakdeler-speilvendte, og to fordeler-speilvendte).

Jeg ble kjempefornøyd med buksa, som er det første barneplagget jeg har sydd! Litt amatørmessige sømmer hvis en ser fra vranga, men jeg er overraska over hvor rett jeg klarte å sy! Det var absolutt lurt å lære seg hvordan å stille inn symaskinfoten til å følge en eller annen kant for å få en gjevn søm!


Tips til hvordan å sy ei posete rund lomme: 
Klipp ut i halvstiv papp formen du ønsker på lomma. Klipp ut stoffet ca. en cm bredere enn dette (sømrom), men legg på et par ekstra cm på den øverste delen av lomma til å lage rynker av. Rynk, og sy den øvre lommekanten (der åpninga er) først, og gjerne legg på et kantebånd i kontrastfarge. Tråkle deretter rundt den resterende (runde) delen av lomma, og legg i pappformen og trekk trådene slik at den legger seg rundt formen. Ta utav pappen og legg den på buksa der du vil at lomma skal være. Tegn rundt pappen med stoffkritt. Fest lommen med nåler på buksa der du har tegnet, og sy fast. Syr du med mindre enn 1,5 i stingstørrelse vil stoffet ikke rakne selv om stoffet ikke er kantet.


Cool Girl Pants
This super cute and cool pants was sown from purple baby corderoy with deep purple dots, and light blue baggy round pockets, with purple edging, and 6 flower leaves sown in the rear part of the pants. It has dark purple lining with adjustable rubber in the sides (for the rear part), and purple lining at the ankles with three narrow rubbers attached. As a pattern I used a pair of pants that Ella already had, but just made it longer and wider for a bigger size. This was the first childrens clothes I have sown, and I must say that I am pretty pleased with the result....

No comments: