Spaghetti og kjøttboller blir aldri det samme med disse kjøttbollene! Både store og små er kjempefornøyde!
Vi pleier å lage en ekstra stor porsjon, så fryser vi ned i middagsporsjonsstørrelser og har deilige middager til de dagene vi ikke har så god tid....
Dette trenger du:
1kg(2pund) kjøttdeig av biffellerlam 2feddhvitløk, presset 2egg 3 dlferskrevetParmesanost 1 1/2sshakket fersk basilikum salt ogsortpepperetter smak 6 dlgammelt/tørrthvittbrød,smuldret 4,5 dllunkentvannellermelk 3 dlolivenolje til steking
Putt kjøttdeigen i en stor bolle.Tilsetthvitløk,egg,ost, basilikum,saltogpepper, og bland godt.Bland deretter brødsmuleneikjøttblandingen. Rør gradvis inn vannet/melken inn i blandingen 1/2 koppav gangen, blandingen skal bli seig mellom hver kopp som blir tilsatt.Blandingenbør væresværtfuktig, men likevelholde formennårrulles til kjøttboller.(Jegbruker vanligvisca1 1 / 4koppervann).Formtilkjøttboller.Varmolivenoljen ienstorstekepanne.Stekkjøttbollenegruppesvis.Når kjøttbollene erbruneoglittsprø,fjernfravarmenog la renne av pået papirhåndkle. Test gjerne en for å se om de er gjennomstekte. (Hvisblandingenerforvåt,dekkkjøttbollenemensde stekes, slikatde holderformenbedre.). Gidder en evt. ikke å stå å steike de (for det er det som tar tid), så kan en steike de i ovnen i stedenfor.
Serveres sammen med spaghetti, en god tomatsaus, og et dryss Parmesan ost ...Og gjerne en salat ved siden av.
God appetitt! Og ha en god helg!
-Ingvild-
Heavenly Italian Meat Balls
Spaghetti and meat balls will never be the same with these meat balls! Both young and old will be really happy!
We usually make a big portion and freeze it in dinner size portions. This way we have great dinners for the days that we have little time.
Here is what you need:
1 kg (2 pound) ground beef or lamb
2 cloves garlic, minced
2 eggs
1 cup freshly grated Parmesan cheese
1 1/2 tablespoons chopped basilikum
salt and ground black pepper to taste
2 cups stale white bread, crumbled
1 1/2 cups lukewarm water or milk
1 cup olive oil
Combine beef, veal, and pork in a large bowl. Add garlic, eggs, cheese, parsley, salt and pepper. Blend bread crumbs into meat mixture. Slowly add the water 1/2 cup at a time. The mixture should be very moist but still hold its shape if rolled into meatballs. (I usually use about 1 1/4 cups of water). Shape into meatballs. Heat olive oil in a large skillet. Fry meatballs in batches. When the meatball is very brown and slightly crisp remove from the heat and drain on a paper towel. (If your mixture is too wet, cover the meatballs while they are cooking so that they hold their shape better.) If you don'tbotherto fry them in the pan (becausethatiswhattakestime),thenyou can bakethem in the oveninstead.
Servewithspaghetti,agoodtomatosauce,andsprinkle withParmesancheese... And asaladonthe side!
1 comment:
Yummy! Denne oppskriften skal jeg proeve ut idag!
Post a Comment