Friday, September 7, 2012

BilKake og Cake-Pops til Daniels 2-års Feiring

Car Cake and Cake-Pops for Daniel's 2nd Birthday




Å som tiden flyr! Daniel er allerede 2 år!
Og jeg har klippet bort krøllene hans, og han har fått seg guttesveis:) 
(Han stod på krakk ved vasken og lekte med vann, og jeg klippet så fort jeg bare kunne....).
Siden Daniel elsker typiske gutteting som biler, traktorer og tog, måtte jeg jo prøve meg på en eller annen hjulkake, og fant vel ut at det ble lettest med en bilkake... 
Hjulene ble totalt mislykkede, og jeg endte opp med en nødløsning...

Oh, how time flies! Daniel is already 2 years old!
And I have cut off his curls - and he now looks more like a small child, and not a baby:)
(He was standing on a stepstool by the sink, playing with water, and I was cutting as fast as I only could...)
Since Daniel loves typical boys stuff like cars tractors, and trains, I wanted to try to make a kind of wheel-cake, and was thinking that a car probably would be the easiest...
But the wheels turned out a disaster, and I had to go for the emergency solution...




Første gang jeg prøver meg på denne. 
Lagde jo prinsessekake til Ella sin 4-års dag.... Må jo være likt:).
Inni er det sjokoladekake, sjokoladekrem (nesten 1/2 kg sjokolade i den!), og frisk bringebærkrem. Kaken er dekket med marshmallow fondant farget i grønn og sjøblå farge fra Wilton, og smeltet kokesjokolade (selskapssjokolade fra Freia). 
Oppskriftene er de samme som i prinsessekaken, men i tillegg laget jeg en bringebærkrem denne gangen, som frisker kaken opp og lager en fin kontrast til all sjokoladen. 
Så jeg ble veldig fornøyd med sammensetningene av smakene denne gangen.

It's my first time making this cake.
I made a princess cake for Ella's birthday... Can't make a difference:).
Inside the car cake there is chockolate cake, chockolate cream (almost 1/2 kg chockolate in it!), and fresh raspberry cream. The cake is covered in marshmallow fondant, colored in green and blue colors from Wilton, and smelted chockolate for cooking.
The recipes are the same as I used for the princess cake, but in addition I made a fresh raspberry cream this time, that makes the cake refreshing, and is a nice contrast to all the chockolate.
So I was very pleased with the flavor combinations this time.






Cake-pops ble laget av sjokoladekakerestene (Det jeg kuttet bort fra bilkaka) og moset sammen med bringebærkrem restene med en gaffel, rullet til små teskje størrelses baller, frosset med tykke sugerør inni (jeg klipper vanlige sugerør litt kortere),  og deretter dyppet en gang i frossen tilstand i smeltet varm/lunken hvit kokesjokolade fra Freia (den blir fort litt tykk, og er derfor litt vanskelig å få til å få veldig jevn...100 gr var nok til 10 stk.), og drysset strøssel over med en gang, før de tørket. De tørker veldig fort når de er frosne, noe som er en fordel.
Hadde også litt rester av smeltet sjokolade fra bilkaka, så ble litt "kreativ" med den på cake-popsene:).  Med Wiltons sprøytetupp nr. 3.
Strøsselene er alle kjøpt i vanlig supermarked.
Cake-popsene stod litt på benken for å tine etter behandlingen, og ble deretter oppbevart i kjøleskapet.

The cake-pops were made from chocolate cake cut-offs and mashed with left over raspberry cream with a fork, rolled into small balls and frosen with a shortened fat straw inside, dipped in a frozen condition into smelted white cooking chockolate, and immediately drizzeled over with sprinkles (the chocolate dries fast when the cake is frozen). I also had some left overs of chokolate that I got a bit creative with:) with the wilton tip no. 3. After they were finished, I left them out to defrost, and then kept tem in the fridge untill later in the day.





Nille har masse fine cup-cake former om dagen:)


Hadde enda mer rester av bringebærkremen, og på frysen hadde jeg noen upyntede sjokolademuffins... Bra kombinasjon:). Men denne kremen holder seg ikke så godt som topping. Så lurt om de spises innen et par dager.
I had even more left overs of the raspberry cream, and some plain chocolate muffins in the freezer... Great combination:)




Frukt og bær-spyd laget Ella 4,5 til hun ble lei:). Hun var kjempeflink!
Ella 4,5 yrs. made Fruit and berries on sticks untill fed up:). She did great!


Hovedretten var for øvrig deilig lammelår med hjemmelaget potetmos med skall(! - veldig lettvint og godt) og stekt løk i, samt grønnsaker i ovnen. Og amerikansk maisbrød.
The main course was delishious leg of lamb with homemade mashed potatoes with peel (!-very time saving and tasty) and fried onion, and vegetables in the oven. In addition to Americal corn bread.




Oppskrifter og Fremgangsmåter på Bilkaka
Recipes and How I made the car cake




Cacas sin barnevennlige sjokoladekake grunnoppskrift, puttet jeg i en ca 27 cm springform/Basic childfriendly chocolate cake recipe from Cacas. I put it in a 27 cm round cake form.
Men jeg brukte 400-450 g melis i stedenfor 300 g.  
But I used 400-450 g of powder sugar in stead of 300g. This way it is very easy to work with, and not so sticky. I sprinkled a bit of powder sugar underneath the dough before rolling it out with the rolling pin, and also during the rolling out (careful putting it on the top, because it may leave flour marks).


Da kaken var avkjølt satte jeg den i frysen i noen minutter før jeg delte den i to - da er den lettere å dele fint:). Så smørte jeg på et tynt lag sjokoladekrem på den ene halvdelen (denne er veldig mektig), og et tykt lag frisk bringebærkrem på den andre.
When the cake was baked and cooled down, I put it in the freezer for a few minutes before I cut it in two - then it is easier to get it nicely done:). Then I smeared on a thin layer of chocolate cream on one half (it is very heavy) and a thick layer of fresh raspberry cream on the second halv.


Satte disse ca 30 min  i frysen for at lagene skulle stivne og holde formen, for deretter å bli lagt oppå hverandre 'ansikt til ansikt'.
I put these 30 min in the freezer for the layers of cream to firm up a bit, before they were added 'face to face'.






Smør på sjokoladekremen
Smear on the chocolate cream




Lurt Tips: Før pyntingen blei kaka puttet i frysen for at kremen skulle bli relativt grisefri før pyntinga.
Smart Tip: Before the decorating started, the cake was put in the freezer for the cream to be relatively messy-free before the decorating started.




Så dette bli gjort på en filmsnutt, og det så virkelig mye lettere ut enn det var.... 
Skjønte ikke helt hvor jeg skulle gjemme foldene diskret!???
I saw this done on a videocut, and it really looked a lot easier than it was... 
I didn't really understand where to hide the folds in a discrete way!???



Så ble vinduer kuttet ut i blått, med pizzakutter, samt billys og noen andre detaljer.
100 g smeltet Selskapssjokolade(kokesjokolade) fra Freia ble puttet i sprøytepose og sprøytet på som kanter og hjul med sprøytetupp nr. 3

Then windows, car lights and some details were cut out of blue with a pizza cutter, and added to the cake with some dribbles of water at its back.
100 grams of smelted baking chocolate was added as details with Wilton bag and decorating tip no. 3.





Ha en flott helg!
Have a Great Week-End!
-Ingvild-

1 comment:

Janne said...

HIMALAYA!!! noe så flott!! Du er en mester på kjøkkenet - det er helt sikkert.
Beklager sent svar, men de dekketallerknene er kjøpt på Kid i fjor høst så er usikker på om de har de enda..
Tusen takk for hyggeligkommentar!:)
Ha en fin kveld!
Klem fra Janne