Thursday, May 15, 2014

Deilige Rug og Havre-Rundstykker

Delicious Rye and Oat Rolls.







Hverdagslykke!
Jeg elsker å bake rundstykker, og baker det også gjerne hvis vi skal ha lunsjgjester.
Jeg bruker ikke oppskrift, men tar litt hva jeg har i skapet, og varierer litt fra gang til gang.
Jeg fikk etterspørsel på oppskriften til disse rundstykkene.
Så derfor skrev jeg den ned, for jeg synes også de ble spesielt vellykkede.....
Så her er den på deling til alle som vil ha den:).
 1 l hvetemel
0.5 l siktet rugmel
0.5 l sammalt finmalt rugmel
0.5 l sammalt grovmalt rugmel
0.5 l havregryn
1 dl solsikkekjerner
0.5-1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
tørrgjør
1 toppet ts salt


-Bland alt det tørre godt noen minutter i kjøkkenmaskin.
(Liker du ikke frø, kan du droppe de, uten at det påvirker forholdet mellom tørt og væske).



Deretter tilsettes:
3 ss honning
1.5 dl olje (raps- el. solsikke), eller 150 g smeltet smør/margarin
1, 3 l varmt vann (ca. 40 grader)



-Bland alt godt i minst 7 min. i kjøkkenmaskin.
-La heve i ca. 45 min
-Deretter trill ut til rundstykker:
Del deigen i to. Bruk godt med mel på benken, ettersom deigen er litt klissete, men dette gjør rundstykkene saftige.
Trill ut rundstykker på to brett (16 på hvert brett).

-Etterhev 30-45 min.
-Stek på varmluft 175 grader i 40 min - ett brett nest høyest og ett nederst.
Bytt rundt på brettene ved ca. halv tid.
Sjekk at rundstykkene er ferdige ved å dunke på et med en finger.
Hul lyd skal høres hvis de er gjennomstekt. Hvis ikke gjennomstekt høres dump lyd.

Avkjøl på rist under kjøkkenhåndkle.
Eller nyt mens de enda er lunkne:)

Jeg fryser ned mesteparten, og tar opp og tiner noen hver dag, så har jeg alltid ferske rundstykker.





Hverdagslykke!
-Ingvild-



Saturday, May 3, 2014

6 Års - Bursdagsfeiring med Enhjørning Kake & Hjemmelagde Pompom'er

Birthday Celebration With Unicorn Cake & Home-made Pompoms


Da Ella ble 6 år rett før nyttår,
 feiret hun anledningen med venninnene etter at skolen hadde starta opp igjen på nyåret.
(Med andre ord, enda et blogginnlegg jeg hadde tenkt å lage for veldig lenge siden....).
Ella elsker My Little Pony og Enhjørninger, så hun ville ha det som tema for bursdagen, inkludert kaka!
Ikke så lett å vri seg unna når "bestillinga" er så klar...
Men jeg er ingen konditor, så jeg måtte vrenge hjernen litt for å finne ut åssen som var lurest å lage den.
Og jeg ønsket ikke å lage ei kake som tok like lang tid å lage som Marshmallow-fondant kakene jeg har lagd før. 
Derfor endte jeg opp med en liggende kake dvs. langpannekake.
Den ble ikke perfekt, men sjarmerende nok:))).


When Ella turned 6 years old befor New Years, 
she celebrated with her friends after school started again in January.
(In other words, even another blog post I was plannng on doing very long ago....).
She loves My Little Pony and unicorns, so she wanted this as a theme for the party, including the cake!
Not easy to get out of it, when the "order" is so clear.
But I am not a professional, so I had to twist my brain a bit to figure out how I could solve this one, in the easiest way possible....
So I ended up with a lying down cake. 
It didn't turn out perfect, but charming enough:))).






...Og siden hun elsker gulrotkake, så ble det Enhjørning Gulrotkake.
Jeg har ei veldig god oppskrift på gulrotkake i langpanneform, som har en fantastisk ostekrem som i tillegg er prefekt å ha i sprøytepose. Dessuten er kremen lett å farge med Whilton farge.
Jeg har hatt mye gøy med gulrotkakene mine etter at jeg kom over denne oppskrifta:).
Denne deler jeg gjerne! 
Oppskrifta og fremgangsmåten kommer lenger nede.
(Men PS! Ikke noe sjakktrekk å si til de 6 år gamle gjestene at det var gulrotkake, for det var det tydeligvis mange som ikke hadde smakt, og ikke ønsket å smake, fordi det ikke hørtes noe godt ut....)

...And since Ella loves Carrot Cake, I ended up making her a Unicorn Carrot Cake for her birthday.
I have a really good recipe on a carrot cake made in a big rectangular baking pan. 
It has a great consistency and is really juicy. It has a fantastic cheese cream that in addition is perfect for piping, which can make really fun carrot cakes:). 
And the cream is easy to color with Whilton colors.
I'd love to share it with you!
(And just a tip; You might not want to tell the 6 year old guests that the cake is a carrot cake. Because if they haven't tasted it before, it might not sound very tasty....)






Vi fikk også lagd Pompom'er av silkepapir.
Ble det ikke søtt?
Oppskrift lenger nede.
Pent pyntet bord??? Rekker jo aldri å ta bilde av bordet før gjestene har satt seg.....hehe....

We also made pompom's from "silk" sheets.
Didn't it turn out cute and decorative?
How you can do this is further down in this post.
And like you can see, I never manage to take pics of the table before the guests already have been sitting down....





 
Selvfølgelig cupcakes.....
Sjokoladevariant med saftig bunn og sjokoladekrem. Ella har pynta med forskjellig strøssel.

Of course cupcakes.....
Juicy chocolate cake and chocolate cream. Sprinkled by Ella.






Ella har lagd marshmallows på grillpinne, dyppet i smeltet sjokolade, pynta med strøssel.
Mega-populære!
Og de blir nærmest overfalt, før de er servert.... 
Men de fleste ungene orker bare en.
Jeg setter de i små vaser med sukker i etter dypping, så står de stødig, og de tørker uten å komme borti hverandre.

Ella has made marshmallows on bbq sticks, dipped in melted chockolate, and a drizzle of sprinkles.
They are standing in small vases with sugar in, so that they can stand stirdy drying, without a mess. 






Til familieselskapet til Ella i romjula, 
brukte jeg den samme oppskrifta på gulrotkake i langpanne, skar den i en perfekt størrelse ifht. fatet den skulle serveres på, og pyntet den.... 
Jeg har brukt sprøytepose og tupp 2D fra Whilton til å forme kruseduller/blomster rundt hele kanten.
 Med "ekstrakremen" har jeg laget ekstra kruseduller på hjørnene, og noen dasher til å putte de 6 lysene i. 
Ella har dekorert med strøssel, og fondantblomstene hadde jeg allerede på frysen. 
I ettertid har jeg laget flere gulrotkaker til mer hverdagslige anledninger, og har da gjerne pynta tett i tett med kruseduller på hele kaka, noe som også ser ganske lekkert ut. Men det er lett, og går kjapt. 
(Og kremen rekker akkurat til dette, hvis en bruker en 30x40cm form til kaka, og ikke først smører et tynt lag med krem før en begynner med krusedullene.) Krusedullene lages med å begynne i midten, ta 1-1,5 runde rundt midten. Og det er ikke så nøye hvordan de ser ut individuelt, for det samla resultatet ser bra ut, nesten uansett:).


This carrotcake I made for Ellas Celebration together with our family and relatives. 
Same recipe as the unicorn cake. Easy to make with a whilton 2D tip. Ella decorated with sprinkles.





  
Enhjørningkaka-Unicorn Cake


Gulrotkake 

6 dl sukker
4,5 dl matolje
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g finrevet gulrot

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt. Hell røra i en stor, bakepapirkledd langpanne.
(30x35 eller 40cm, da blir kaken ganske høy, noe som var greit når jeg skulle skjære bort noen "lag" av kaken). Bruker en full langpanneform vil det bli noe snaut med krem hvis en skal dekorere kaken med sprøytetupp, men nok hvis en bare skal smøre et jevnt lag med krem på kaka.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Test at den er stekt med en bakepinne.
Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved hjelp av bakepapiret. Kaken er relativt lett å forflytte uten at den faller fra hverandre. Bakepapiret kan fjernes ved å ta tak i kantene på den ene siden og dra det under kaken til den motsatte siden. Kaken blir deilig, saftig og nesten litt svampeaktig i konsistensen.



Ostekrem

250 g smør
400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)
500 g melis
3 ts vaniljesukker

Rør sammen romtemperert smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Pisk på høy hastighet etterhvert, så den blir silkemyk og uten klumper - dette er spesielt viktig hvis du skal ha den i sprøytepose, og det tar noen minutter. Jo lenger en må piske for å få den klumpefri, jo mer rennende kan den ende opp med å bli, så hvis en skal ha den i sprøytepose, bør en da la den kjøles ned i kjøleskapet for at den skal ha mer hold når den sprøytes på.

Viktig: smør, og philadelphiaost bør være nærmere romtemperert, for å kunne unngå klumper. Klumper i sprøytepose blir ikke så bra for dekoren.....



Carrot cake recipe

6 dl sugar 
4,5 dl food oil (sunflower, rape seed)
6 eggs 
7,5 dl fine wheat flour/all purpose flour 
3 ts baking soda 
3 ts baking powder 
3 ts cinnamon 
750 grams fine ground carrot 

Whisk sugar and oil together in a big baking bowl. Whisk in the eggs, one by one (use electric mixer or do by hand). Mix untill the mixture becomes thick and light. Add flour, baking soda, baking powder, and cinnamon, and mix the batter untill even. Tear the carrots, and add to the batter. Mix. Pour the mixture into a rectangular baking tray, covered by baking paper. (30x35cm or 30x40cm)
Bake the cake in the middle of the oven at 175°C for about 40 min. Test at den er stekt med en Check with a baking stick that it has been cooked through.
Cool down the cake in the tray. Lift the cake out from the tray by the help of the baking sheet. The cake has a really nice consistency, and is nice and juicy. 


Philadelphia cheeze cream topping

250 gr. room tempered butter 
400 gr.almost room temperature philadelphia cheese original 
500 gr. powder sugar 
3 ts vanilla sugar (or add essence according to taste) 

Mix the butter and some of the powdered sugar with an electric mixer. Add the cream cheese, vanilla sugar and the rest of the powdered sugar, and mix. Thereafter mix the topping on high speed untill it is really smoothe and completely without lumps. This is especially important if you are going to pipe it. It might be a bit more liquidy than wanted, but after cooling down in the fridge before use, it will be perfect to pipe. 





Skisse, med inspirasjon fra internett, på en hesteposisjon som mest mulig ville fylle ut kakeforma, sånn at det ble minst mulig kake å kutte bort. Så klippet jeg bort det som jeg tenkte at skulle skjæres bort av kaka. Men sparte en del hvor jeg tenkte jeg kunne fylle ut med krem med flagrende man eller hale....
Så la jeg malen, på kaka og kuttet bort det som skulle bort.

Sketch, with inspiration from the internet to find a horse position that would fill out the rectangular shape of the cake as much as possible, for as little excess cake as possible. I cut around the sketch, put it on top of the cake, and cut the silhouette.









Så klippet jeg i skissen ml. ben, man, hale, etc. så jeg kunne markere omrisset på partiene som skulle ligge øverst, og skar bort litt fra toppen på partier som skulle ligge litt dypere nede.

Then I cut in the sketch between the legs, tail, mane etc, so that I could cut around the parts that was going to be highest on the cake, and cut off a bit from the top of the parts that were going to be a bit deeper down, like the far away legs.





Så pisket jeg ostekremen, delte den i to og farget hver del med noen dråper av to forskjellige Whilton farger,. Har bare 4, så blandet litt selv....
Smørte så på den ene fargen på selve hesten og vingene, mens den andre delen/fargen puttet jeg i stor sprøytepose og sprøytet på man og hale. Så dekorerte jeg med sølvperler og Dr. Oetker shimmergele til øyne- synes den var litt rennende og vanskelig å forhindre at den gled ut, men, men.... alt for dårlig planlegging.....  Brukte den også litt på hale og man, men det ble ikke noe fint, så det ville jeg ikke gjort igjen, men umulig å ta bort.... Hadde noen fondantblomster i frysen som jeg hadde laget tidligere, som jeg også slengte på....

Og tada....


I made the cream and split it in two parts, and colored each part with different Whilton colors. 
I just hav 4 basic colors, so I mixed a bit myself...
One part I let stay a bit runny, and smeared it on the horse itself, while the other color I put in a piping bag, and piped tale and mane. Then I decorated it with silver pearls and shimmergel from Dr. Oetker for the eyes- which I found a bit runny, and hard to control. I also decorated with some home-made fondant flowers that I had in the freezer.

Tada...





Ferdig! Done!



Pompom'er - Pompom's




Bruk 5-6 lag silkepapir.
 Jeg kjøpte pakning med flere forskjellige farger fra Søstrene Grene.
En grei bredde og lendgde er 20 cm x 40 cm eller hva du måtte ha dobbelt så langt som bredt.....

Use 5-6 layers of "silk" paper (thin shiny paper). I bought a pack of assorted colors from a hobby store.



Brett trekkspill
Fold



Fest midten med hyssing eller ståltråd eller lignende
Fasten the middle with a thread or steel wire etc.



 Rund av kantene, eller klipp spisse, så får pompomene finere fasong.
Round the edges, or make pointy. This will make the pompom's get a prettier shape.




Dra forsiktig ut lag på lag.
Vær forsiktig, for det er lett at det revner, men dette er som regel ikke synlig når du har dratt ut alle lagene...
Og heng opp!

Carefully separate the layers from one another.
Hang!





Ikke bra bilde i januar.... 
men kjempedekorativt, ikke sant?

Not a very nice photo in January, with lack of natural sunlight....
but very decorative, right?




 Håper du har fått litt bursdagsinspirasjon!
I hope you got some birthday party inspiration!


-Ingvild-

Friday, April 25, 2014

Egendyrkede Cherrytomater uten Drivhus

Growing Cherry Tomatoes Without a Greenhouse


 
 
 
 





I fjor tok jeg ut tre frø ut av en cherrytomat, og puttet i ei potte med jord, og satte i vinduskarmen på kjøkkenet.
Noen måneder seinere hadde vi 2 kg cherrytomater. Veldig moro!
I år er jeg litt tidligere ute enn jeg var i fjor, og satser på at tomatene rekker å bli enda rødere før jeg må plukke dem.
Det skal sies at sommeren i fjor var veldig bra her sør, men nettene her i innlandet er kjølige, og jeg dekket derfor rundt tomatplanten med hvit vekstduk, for å holde jevnere temperatur.
Jeg leste nemlig et sted at tomatplanten ikke burde stå kjøligere enn 8 grader, for da ville veksten stagnere.
I fjor måtte en del av dem modnes inne etter at de var plukket.



Last year I took out Three seeds from a Cherry tomato, and put it in a pot of earth in the window sill.
They all Three sprouted. And gave me 2 kg of tomatoes a few months later.
So much fun! So I'm repeating it this year. This year I'm starting about a month early compared to last year, hoping the tomatoes will have time to get even mor red while on the bush, before I have to pick them do to the cold in the Fall. I had to let many of the tomatoes ripen inside after I picked them green, do to the cold, and danger of night frost in the Fall. I covered it a lot with a white growth cloth to enable the plant to have a more stable and warm environment, especially at night and in the early Summer and Fall. I read somewhere that the Growth of the tomatoe plant will stagnate if exposed to temperatures below 8 degrees centigrade.




 


Fremgangsmåten min/ How I did 
 
 
 

 
Fordelen med å velge en fersk cherrytomat, er at du vet hvordan den smaker.
I tillegg er frøene ferske, og raskt begynner å spire.
Alle tre frøene jeg sådde spirte, både i fjor og i år, for dette var gøy, så det måtte jeg gjenta!


The advantage of taking seeds from a real tomato is that you already know how it taste.
In addition the seeds are fresh, and start sprouting fast.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Så i år igjen, dvs. for tre uker siden, tok jeg tre frø fra en god cherrytomat, Juanita,  
og nå ser den allerede sånn ut!
Etter hvert skal den plantes over i en STOR utekrukke, sånn som i fjor (eller helst større, så blir det lettere at den ikke tørker ut når planten blir større). Og sped på med god kompost, og gjødsle ca. 1-2 ganger i mnd. Ute på terrassen dekkes den med hvit vekstduk for kjølige netter og dager (spesielt på for og ettersommeren), sånn at den får en fin vekst. Lurt å plassere planten et sted hvor du kan binde den opp/fast i noe ettersom den vokser og blir større. Og den bør helst stå et varmt og lunt sted. Varme er visstnok viktigere enn sol.
 
 
 
 

 
Fikk du lyst på egendyrkede tomater?
I Israel lagde jeg Cherrytomat syltetøy.
Får jeg masse cherrytomater i år, kommer jeg til å prøve meg på det igjen.
Det var fantastisk godt! (og smaker ingenting i nærheten av ketchup:))
 

Did you get the urge to grow Your own Cherry tomatoes, now?!
Theese seeds were planted 3 weeks ago, and are growing like crazy:). If I get a lot of Cherry tomatoes this year as well, I will make deliscious Cherry tomatoe jam.
I can't wait!





Ha en fin helg!
Have a great week-end!
-Ingvild-

Thursday, April 24, 2014

Påskestemning!

Easter Mood
 
 
 
Og Jula varer helt til Påske???
Det kunne jo nesten virke sånn, siden mitt forrige blogginnlegg var julerelatert.....
Men prøver å skjerpe meg, for jeg har strikka en hel haug, som jeg ikke har vist fram enda på bloggen, og nå har allerede hagesesongen begynt hos oss, hjelp....!
Litt uvanlig at den begynner så tidlig her i innlandet.
Men vi har fremdeles frostnetter til tross for 18 grader dagtid! Så det er jo litt utfordrende.
 
 
 
 
 
 
 
Men, uansett - Her er litt av påskestemninga hjemme....

Noen malte og dekorerte egg i trollhasselgreinene, samt noen kjøpte...






Kvale egg med kongler og lys.
Kvale eggene er fra Kvist interiør i Øvrebø:), Lysfatet er fra Kremmerhuset for lenge siden... 





Forsythia greiner fra hagen.






Kahler vase, selvlaget mosekledd oasisklump med lysholdere fra Panduro, keramikk eggevase fra Kvist Interiør.






Selvmalt påskeskilt....



 
 
 
 Lysefat med egg fra Nille, liten Kahler vase og eggelys fra Kvist Interiør.
Lysefat og stålegg er gamle fra Kid og Indiska.
 



 

Søgne Home lykt, super til små sesongrelaterte dekorasjoner inni:)






Og jeg har kastet meg på kjøkkenklut strikking, og her er noen i påske - vårfarger.
Jeg synes de er så koselige!
Jeg har strikket flere tidligere i vinter.
Legger ut med oppskrifter etter hvert:).
 





Og Ella i påskestil:).







Litt løkblomster på trappa, som tåler litt frost; påskeliljer, perleblomst og pinselilje Royal Crown (et MUST hvert år, den dufter helt fantastisk!) 
Og dørkransen har fått litt påskestemning igjen.







Terrassen har også fått sine første krukker med lett frostherdige blomster;
Perleblomst, og potterose med stemorsblomst.








Påska her i sør har vært preget av nesten sommertemperaturer og masse sol!
Og fyllt med venne- og famileitreff både ved kyst og på fjell, har den vært helt fantastisk!
 





Håper alle har hatt en flott påske!
I Hope Everyone Had Great Holidays!
 
-Ingvild-

Friday, January 3, 2014

Julestemningen Hjemme

Christmas Atmosphere at Home








Og den nytes enda!
Her kommer et bilderas:)......
 
Denne jula har jeg brukt en hel haug av granbar til å dekorere med, både ute og inne. Jeg har laget krans, hjertekranser, girlander rundt inngangsdøra, og over peisen.
Og jeg synes det blei skikkelig koselig, om jeg skal si det sjøl!
Og nesten best av alt, var at alt granbaret fikk jeg helt gratis!
Ja, denne jula var vi var nemlig og hogget vårt eget juletre på Lian gård i Øvrebø.
Og for noen flotte, fyldige juletrær de hadde der!
Hele slekta, og alle andre som har vært innom oss denne jula, har vært imponert over juletreet vårt.... (Ikke pyntinga, altså....)
Fra Lian Gård fikk jeg lov til å ta med meg så mye granbar jeg bare ville, for det lå mye rundt forbi, ja, de nederste greinene på et tre, blir jo gjerne kuttet av.
.....Så, uten å ta for hardt i, så tok jeg en hel haug!

 
 

 
 
 Pinnekransen på ytterdøra har også kommet i julestemning, med litt granbar stukket innimellom, og noen grener fra en prydbusk i hagen med røde bær....
Denne har jeg laget sjølv, og den blir pyntet etter sesongen. Her kan du se innlegget om hvordan den ble laget.
 
 
 

 
 
Girlander av granbar rundt ytterdøra.
Girlanderen ble til på bakken.
Jeg brukte et kosteskaft som tilfeldigvis var like langt som det var bredt over døra,
og på hver ende knyttet jeg fast et tau som var like langt som høyden på døra. Så tvinnet jeg fast granbar med tynn ståltråd, dekorerte med batteridrevet lys og sløyfer.
Deretter hengte opp:).
Skikkelig koselig!
 
 
 
 

 
 
 



 
Kongleballen jeg lagde i fjor, har fått ei rød sløyfe på.

 
 
 
 
 
Julestemning i stua...
 
 
 
 

 
Favorittjulestrømpene jeg sydde for et par år siden, henger også i år over peisen på drivvedpinnen, som i år har plitt stasjet opp med granbar og kongler, og har også fått selskap av julepyntet pinnekrans.
Fremgangsmåten på julestrømpene finner du her.
 
 
 
 
 
 
Julens "adventsstake" ble enkel, med lysefat med med kubbelys med tinntall, dåhjort fra Kremmerhuset, moseballer på oasis som jeg lagde i fjor, trolldeigstjerner malt hvite med glitter.
I tillegg pryder en diger nydelig Asalea jeg fikk i gave, sofabordet.
 
 
 

 
 
Julestrømpen i strie jeg sydde for enda lenger siden..., fikk et stensil og tekstilmaling på i fjor, og fikk også en dash med granbar i år....
Her er fremgangsmåten jeg brukte da jeg sydde den.
 
 
 
 
 
 
 
Årets hobbyprosjekt med ungene var trolldeigfigurer fra pepperkakeformer som vi malte hvite med akrylmaling, og derretter litt sølvglittermaling.
Vi lagde lenker av figurer og sølvbånd til familie, og en haug til juletreet.
 
 
 

 
 
Kalenderpakke-posene jeg sydde for et par år siden kan du finne fremgangsmåten på her, ble gradvis byttet ut med koselige julekort fra venner, og henger med klyper på et sløyfebånd fra tak til gulv.
 
 
 



 
 
 
Den andre samlingen med kalenderposer sydde jeg i fjor, og disse henger i trappa i år som i fjor.
Her er innlegget med disse fra i fjor.
 

 
 

 
Spisestuebordet ble pyntet med en lang girlander av granbar med litt snøspray på, stearinlys, hvite nellik i vaser, kongler. Og duker etter anledning. Det ble nydelig, men grusomme bilder av borddekking.... Så vanskelig med det dårlige lyset...
 
 
 


 
Granbarhjerte.
Tykk ståltråd formet som hjerte, ble kledd med granbar, og hengt som pynt på vitrineskapet. Jeg lagde noen flere til gaver.
 
 
 
 
 
 
En liten pinnekrans har fått julete pynt. Kahler vasen har fått granbar, greiner med røde bær fra hagen, og noen skjønne fugler...
 
 
 
 



Juleputer jeg sydde i fjor, se her for flere detaljer, pynter sofaen...
Den helt til venstre ble kjøpt på Kid.
 
 
 
 


Skikkelig julestemning, som jeg nekter å gi helt slipp på riktig enda......
 

 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Håper dere har hatt ei deilig jul!
Det har virkelig vi!
Vi har lagd masse deilig mat, og kost oss med venner og familie!
 
Ha et Vidunderlig Nytt År!
 
 
I hope you had a wonderful Holiday Season!
We really had!
We have made lots og delishious Food, and enjoyed ourselves With friends and family!
 
Have a blessed New Year!
 
 
 
 
-Ingvild-