Saturday, June 4, 2011

Syrin Muffins Dag!

Lilac Muffin Day

Har hatt noen helt utrolig nydelige dager! Fullstendig sommer!  
Denne Kristihimmelfartshelgen har vi nytt hjemme. 
I går hadde vi en lat dag hjemme i hagen og på terrassen, dvs. ingen dager blir late med småbarn! 
Og i dag har vi hatt en fantastisk dag i Dyreparken i Kristiansand - det er alltid stas. Veldig greit å bo såpass nærme! Mens i morra blir det nok stranda.  

I går fikk vi prøvd ut å lage Syrin Muffins, som jeg så veldig gjerne ville. Ella var enig i at Syrin muffins var en god idè. Hun er alltid veldig positiv til å bake muffins, men spiser de aldri.... 


Men disse gikk ned på høykant! - og det var ikke pga. blomstene, for da hadde hun bare spist opp pynten og latt resten ligge.... Disse er utrolig saftige, og det pga. en hel boks og litt til med ricotta ost. Dette gjør dem for øvrig veldig magre, dvs. for å være muffins... En kan jo for den saks skyld erstatte minst halve melet med havremel, så blir de faktisk enda sunnere..... Men så har de jo hvit sjokolade, da. Ja noe må en unne seg! Syrinsmaken var veldig i bakgrunnen, og en tenkte i grunnen ikke over at de var der. Denne muffinsoppskriften er en god basisoppskrift, og ikke så veldig søt, hvis en ser bort ifra den hvite sjokoladen. (Det er ikke samme oppskrift jeg la link til i mitt forrige innlegg). Jeg kan jeg se for meg at den også ville gå veldig godt sammen med soltørkede tranebær...
Oppskriften den er basert på var ment for Hibiskus te, og den kan du finne her.

 

Dette trenger du:

400 g hvetemel (evt. halvparten havremel)
150 g sukker
4 ts bakepulver
1 ts salt
100 g hvit sjokolade grovt hakket
-blandes sammen i en bolle
300 g ricotta ost
85 ml solsikkeolje el.
2 eggeplommer
3 dl kokt vann med 2 velfylte ss syrinblomster, trukket i 5 min, og deretter avkjølt litt
4 velfylte ss syrinblomster
-blandes i en annen bolle
2 eggehviter piskes til myke hvite topper formes
-i en kjøkkenmaskin i en tredje bolle
Deretter blandes alle bollenes innhold sammen, og puttes i små (dvs. normale, ikke store) muffinsformer. Jeg bruker papirformer oppi muffinsplatene. Jeg fylte de til ca. 1 cm nedforbi toppen av papirkanten, og hadde nok til 16 muffins.
 
Glasur: 
Smeltet hvit bakesjokolade, og syrinblomster til pynt.

Stekes på 185 grader i forvarmet ovn ca 15-20 min, midt i ovnen. Sjekk med bakepinne om de er gjennomstekte. La muffinsene avkjøles litt før du tar på glasuren.

Nyt! Mmmm....
 

Og siden Syrinene fremdeles blomstrer så fint i hagen, og det er 27 grader i skyggen, så fikk vi også laget saft-is av solbærsaft og putter en haug med syrinblomster inni de også. En må jo benytte seg av sjangsen mens en kan! Syrinblomstene hadde nok kommet bedre fram i f.eks. en bringebærsaft. Men det hadde vi ikke.... 


 

Ha noen fortsatt flotte sommerdager!

-Ingvild-
Lilac muffin day!
Some incredibly beautiful days we have had the last couple of days! Completely Summer!
Ella agree that Lilac muffin is a good idea. She is always very positive to bake muffins, but  never eat them....But that was really not the case with theese ones! Great success! And it wasn't due to the flowers, because then she would have eaten just the flowers and the frosting and let the rest be. But she ate several! These are really incredibly moist, and that is due to a whole box and then some with ricotta cheese! That also makes them rather healthy for muffins ... One could, for that matter replace at least half of the flour with oatmeal flour to make them even healtier ..... And then there is the white chocolate. Well, what can I say....a well deserved little treat!
 

Here is what you need:

400 g all purpose flour

150 g sugar
4 ts baking powder
1 ts salt
100 g white chocolate (roughly chopped)
-mix in one bowl
300 g ricotta cheese

85 ml sunflower seeds oil
3 dl boiled water with 2 generous tbs lilac flowers, soaking for 5 min
2 egg yolks

-mix in another bowl
2 egg whites whiped in a kitchen mashine until soft white peaks are formed
-in a third bowl...

Icing ingredients:
100 g melted white baking chocolate, and lilac flowers for decorations

 
PREHEAT to 185 ° C.
Fill muffin molds (I obtained 16 muffins) and bake for 15-20 minutes in the middle of the oven. Then make the skewers test to check if cooked through. Let cool slightly before adding the melted icing. 
 


Enjoy! Yamm....


And since the lilacs still bloom nicely in the garden, and it's 27 degrees in the shade, we also made ice popstickles of blackcurrant juice and put a bunch of lilac flowers inside as well. Just have to take advantage of the lilacs while we can! They also came out really cute, but the flowers probably would have come out prettier had we used raspberry juice instead. But we didn't have that available! And the lilac flavour came through nicely!

Enjoy the Summer Days!

-Ingvild-


Maybe you'll also like:
Kreativ Lycke: De Deiligste Syriner - En SMAK av Sommer!
(The most delicious Lilacs - a taste of Summer)
  

3 comments:

... said...

Så søte bilder av barna dine :) Det ser jo riktig sommerlig ut hos dere.
Starten av juni har vært fin her også, i går og i dag har vi hatt 28 varmegrader og strålende sol. Helt nydelig, men litt for varmt til å jobbe i hagen, da.

Spennende med syrinmuffins, og de ser kjempefine ut. Lekkert med blomstene som dekor på toppen :)

Takk for koselig kommentar, og fortsatt god helg :)

Helene Orskaug said...

Hei! For en skjønn blogg!!
Muffinsene så sofistikerte og nydelige ut, må helt klart prøve oppskriften!

Helt herlige barnebilder...så vakre, herlige barn du har! Mine begynner å bli større..minstemann 8 og eldstemann 12.. Savner den koselige (og hektiske) småbarnstiden:o)
Legger meg som følger hos deg, jeg, så jeg ikke går glipp av denne flotte bloggen;o)

Heleneklem

Ingvild said...

Så koselig Helene! Og takk for hyggelige kommentarer! Setter alltid pris på om noen liker å lese om det jeg driver med. *smile*
Klem