Wednesday, February 8, 2012

Feiring på Menyen

Celebration on the Menu;


Av meg denne gangen, *glis*.
Har fått mye fint til bursdagen min i år :).
Og gleder meg spesielt til å bruke et gavekort på den fantastiske interiørbutikken Kamelon i Vennesla:).
og så er det lenge til neste bursdagsfeiring her i huset - helt til September.
Men det er kjempekoselig med bursdag!
Først vennefest, så familieselskap dagen etter.

Fikk lagd denne kjappe vimpelrekka av papir fra ei blokk med dekorativt papir fra Panduro.
Klippet ut like store trekanter, brettet over snora og stiftet fast på hver side med stiftemaskin.

Of me this time *grin*.
Got lots of nice gifts for my birthday this year :).
And I'm especially looking forwards to using a gift certificate in an interior store that I love; Kamelon.
But now it will be long untill the next birthday celebration in our house - until September.
But it is really nice having one's birthday celebrated!
First party with friends, and the next day family party.

I also made this quick row of flags made from decorative paper triangles, just attached to a string with staples.


Menyen
The menu

Var altfor dårlig på å ta bilder her...
Was way too bad at remembering to take pics here...

Velkomstdrink
Welcome drink

Malibu Bay Breeze
1 bottle Malibu Carribean rum
1 liter pineapplejuice
1 liter cranberrie juice
yaaammmmm.....

Masse kokkelering fra flinkeste mannen min på kjøkkenet;
Lots of cooking by my great husband;

Forrett/Appetizer

Burekas med kikertpure med safran og andre deilige krydderier

Burecas with chick pea pure with safran and other delishious spices and herbs

Hovedrett/Main


Indisk Karri med scampi, ris med nudler og mais, og ertepeis stekt i olivenolje med hvitløk, og Hjemmelaget nan-brød.
Oppskrift kommer seinere.
Indian Curry with scampi, rice with nudles and corn, and sugar snaps fried in olive oil with garlic, and home made nan-bread.
Recipe will come later.







Dessert/Desert

Diverse deilige kaker:). Og de var det jeg som stod for.
Vi er ikke kjent for lav-karb her i huset:).
A variation of deliscious cakes :). And those were my job.
We are not known for low carb in this house:).

Pavlova kake med granateple og jordbær
Pavlova er alltid en stor success. Pynt med frukt og bær etter eget ønske.
Jeg har ikke lagd den med granateple på før, men det blei veldig godt og forfriskende.
Anbefales på det varmeste!
Dette er dessuten ei kake som ikke tar så mye tid å lage, men den må steike en time.
Marengsbunnen kan fint lages dagen før et selskap og oppbevares i romtemperatur, og det er jo praktisk!
Oppskrift på Pavlova finner du her

Pavlova with pomegranate and strawberries
Pavlova is always a great hit. Decorate it with fruit and berries of your wish.
I haven't made it with pomegranate before, but it turned out very nice and refreshing. 
I warmly recommend it!
This is a cake that doesn't take too long to prepare, but it needs an hour in the oven. The marengue you can make the day befor a party, and leave in room temperature, and that is very practical!
Recipe for Pavlova you can find here


After Eight Brownies
Det er første gang jeg har lagd disse, og de var bare knallgode,
så det blir garantert ikke den siste!
Oppskrifta finner du her
Prøvde meg på å lage sjokolade krem roser med 104 tippen fra Wilton for første gang (Og det synes, haha...
-Absolutt ikke så lett. Må nok øve en hel del mer!:).
1B tippen fra Wilton som jeg egentlig skulle bruke, og bestilte fra cacas.no,
kom ikke fram i posten i tide, typisk...

It is the first time I've made these, but they were just amazing, 
so it will for sure not be the last!
You find the recipe here
I tried to make chockolate cream roses with the 104 tip from Wilton for the first time (and that shows, haha), but it was really not simple. 
The 1B tip from Wilton that I intended to use, and had ordered on line from cacas.no, didn't make it in time, so typical...



Cake-pops
av sjokoladekake og sjokoladekrem med knuste tørkede jordbær (absolute strawberries) inni, dyppet to ganger i hvit sjokolade mens de er totalt frosne.
Link til et tidligere innlegg jeg hadde litt om cake-pops finner du her

Of Chockolate cake and chockolate cream with krushed dried strawberries (a pack of absolute strawberries), and dipped twice in white chockolate while frozen, and sprinkled with sprinkles before dried. Link to an earlier piece I had about cake-pops you can find here



Mye kakerester igjen, men de forsvinner farlig fort! Hehe....
Huset ellers er i unntakstilstand - ryddig!
Kunne til og med ta noen bilder i stua:).
De kommer i et annet innlegg....

Ha en Fortsatt God Dag!
Have a Great Day, still!
-Ingvild-

3 comments:

Hilde said...

Gratulerer så mye med dagen, Ingvild :)
Hørtes virkelig godt ut det som sto på menyen. Og så flotte kaker!!

Ragnhild said...

Gratulerer med dagen! Syns du har vært sabla flink som har laga all den flotte maten og så er det du som har bursdag!

Stor bursdagsklem sendes din vei :)

Ingvild said...

Tusen takk! Er jo gøy å gjøre litt ekstra ut av det når en har muligheten:).